OBRAZCI
NAČIN ODJAVE IN PRIJAVE NA PREHRANO MED ŠOLSKIM LETOM
JEDILNIK
Datum: od 19. 6. do 23. 6. 2023
DATUM | MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
PON, 19.6. | kruh (1a), sirni namaz (7), rezine sveže kumare, limonada | piščančji paprikaš (9), polnozrnati kus kus (1a) / mešanica treh žit (1cd), solatni bar | naravni kefir (7), °kosmiči (1a,8) |
TOR, 20.6. | polnozrnati rogljič (1a,3), jogurt (7), nektarina | 1.-5.R: testenine (1a), haše omaka, solatni bar 6.-8.R: mesno zelenjavna lazanja (1a,3,7), solatni bar | presta (1a), hruška |
SRE, 21.6. | črni kruh (1a), medeni namaz (7), limonada, breskev | kaneloni (1a,3,7), pražen krompir, grahova omaka, solatni bar | jabolčna školjkica (1a), marelica |
ČET, 22.6. | kosmiči (1a), mleko (7), sadje | mineštra s stročnicami, mešana sadna solata, vanilijeva smetana (7) | ajdova žemlja (1a), sadje |
PET, 23.6. | polžek (1a,3,7), mini paradižnik, 100% sok sladoled(7) | 1.-5.R: tortelini (1a,3,7), paradižnikova omaka, rdeča pesa 6.-8.R: hamburger, mešana zelenjava iz solatnega bara, omake | kruh (1a), sadje |
Opomba: Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika. Jedilnik je namenjen učencem brez prehranskih alergij, zato jedi poleg navedenih alergenov lahko vsebujejo še vse alergene na seznamu alergenov V SLEDOVIH, izjema so individualno dogovorjeni dietni obroki, kjer so postopki priprave strogo ločeni.
Pod številkami so označeni alergeni. (Glej Legenda alergenov) °živilo je iz ekološke pridelave oz. predelave, ~živilo lokalne dobave, *pripravljeno v šolski kuhinji
LEGENDA ALERGENOV
Skladno z Uredbo EU (št. 1169/2011) morajo obrati javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivost (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni, zajeti v tej uredbi, so zavedeni v spodnji tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko in črko.