
OBRAZCI
NAČIN ODJAVE IN PRIJAVE NA PREHRANO MED ŠOLSKIM LETOM
JEDILNIK
Datum: od 23. 1. do 27. 1. 2023
DATUM | MALICA | KOSILO | POPOLDANSKA MALICA |
PON, 23. 1. | sojina štručka (1a, 6), puranja šunka (1a), paradižnik, melisin čaj z medom | bučna juha, rižota s piščančjim mesom in zelenjavo, zelena solata z radičem in ribanim korenjem, kruh (1a), voda | temna borovničeva palčka s sezamom (1a, 7, 8, 11), hruška |
TOR, 24. 1. | **buhtelj (1a, 7), **mleko (7), suho sadje | porova juha s krompirjem, svinjski zrezek v lovski omaki, koruzni njoki (1a, 3), solatni bar, kruh (1a), voda | **pisan kruh (1a), zeliščni namaz (7), sveže kumare |
SRE, 25. 1. | **graham kruh (1a), °skutni namaz z orehi, mandlji in marelicami (7, 8bč), sadni čaj z limono, klementina | čičerikina juha, zelenjavni polpeti, korenčkov pire krompir (7), solatni bar/rdeča pesa, kruh (1a), voda | **kefir (7), banana |
ČET, 26. 1. | štručka z žiti in semeni (1abcč), napitek z marelico in rožmarinom (1a, 7) ŠS ~ jabolko | pasulj (9), °marmorni kolač (1a, 3), kruh (1a), voda | neslana presta (1a), mandarina |
PET, 27. 1. | **polnozrnati pšenični kruh (1a), °piščančja pašteta (7, 9), rezine paprike, božični čaj | minijonska juha (1a), puranji trakci v zelenjavni omaki, valoviti rezanci (1a, 3), solatni bar/zelje v solati, kruh (1a), voda | napolitanke (1a, 7c), **mleko (7) |
Opomba: pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika. Jedilnik je namenjen učencem brez prehranskih alergij, zato jedi poleg navedenih alergenov lahko vsebujejo še vse alergene na seznamu alergenov V SLEDOVIH, izjema so individualno dogovorjeni dietni obroki, kjer so postopki priprave strogo ločeni.
Pod številkami so označeni alergeni. (Glej Legenda alergenov) ** živilo je iz ekološke pridelave oz. predelave, ~~ živilo lokalne dobave, °pripravljeno v šolski kuhinji
LEGENDA ALERGENOV
Skladno z Uredbo EU (št. 1169/2011), se morajo v obratih javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivost (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni zajeti v tej uredbi so zavedeni v spodnji tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko in črko.
