Jedilnik

OBRAZCI

Trajni nalog

Vloga za skupno položnico

Vloga za e-položnice

NAČIN ODJAVE IN PRIJAVE NA PREHRANO MED ŠOLSKIM LETOM

JEDILNIK

Datum: 26.9. do 30.9. 2022

DATUMMALICAKOSILOPOPOLDANSKA MALICA
PON, 26.9.**rožičeva potička (1a,3,7), sadni čaj (7), bananaprežganka, piščančji file v zelenjavni omaki (9), dušen riž,  solatni bar / rdeča pesa, kruh (1a), voda**bio pecivo s kurkumo (1a), mleko (7)
TOR, 27.9.mlečni zdrob na lokalnem mleku (1a,7), hruškasvinjska pečenka, pražen krompir, naravna omaka, mešana zelenjava na maslu (7), solatni bar / zelje v solati, kruh (1a), vodarženi mešani kruh (1ab), mlečni namaz (7), mini paradižnik
SRE, 28.9.sojina štručka (1a,6), puranja šunka, listi zelene solate, 100% sadni sok
ŠS – mleko
minjonska juha (1a,3), tuna v paradižnikovi omaki (4), testenine – peresniki (1a,3), solatni bar / zelena solata z rdečim radičem in čičeriko, kruh (1a), voda**hrustljavi kosmiči (1a,8), **kefir (7)  
ČET, 29.9.kruhov rogljič (1a), kakav (7), breskevješprenova zelenjavna enolončnica (1a,9), polnozrnati kruh (1a), šolski jogurtov biskvit z višnjami (1a,3,7), kruh (1a), voda** bio kostanjev mufin (1a,3,7), jabolko
PET, 30.9.** koruzni mešani kruh (1a), mesno zelenjavni namaz (3), sadje, čaj
ŠS – **mandarine
bograč z junčjim in piščančjim mesom, koruzna polenta (1a), solatni bar / paradižnikova solata s kumarami, kruh (1a), vodaskuta (7), hruška

Opozorilo: Pitniki in točilna naprava zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa niso v uporabi. Učenci naj s seboj prinašajo svoje bidone za vodo.

Opomba: pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika. Jedilnik je namenjen učencem brez prehranskih alergij, zato jedi poleg navedenih alergenov lahko vsebujejo še vse alergene na seznamu alergenov V SLEDOVIH, izjema so individualno dogovorjeni dietni obroki, kjer so postopki priprave strogo ločeni.
Pod številkami so označeni alergeni. (Glej Legenda alergenov) ** živilo je iz ekološke pridelave oz. predelave, ~~ živilo lokalne dobave

 

LEGENDA  ALERGENOV

Skladno z Uredbo EU (št. 1169/2011), se morajo v obratih javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivost (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni zajeti v tej uredbi so zavedeni v spodnji tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko in črko.

Dostopnost